سربازی مرزبانی در یگان خدمتی

پس از اینکه دوره آموزشی سربازی تمام شود با دریافت یک برگ امریه سربازی، به قسمت های مختلف تقسیم می‌شوند تا با پذیرش یک مسئولیت، ادامه خدمت خود را به پایان برسانند.

سربازان مرزبانی در یکی از قسمت‌های زیر در استان‌های مرزی تقسیم می‌شوند که هر کدام قسمت‌ها و بخش‌های مختلف خود را دارد.

  • ستاد مرزبانی استان
  • هنگ مرزی
  • گروهان مرزی
  • گروهان احتیاط
  • یگان تکاوری
  • گمرک مرزی
  • پاسگاه مرزی
  • دریابانی مرزی
  • برجک

نکته: اگر در هر قسمت تقسیم شدین نگران نباشید چون بعد از گذشت چند ماه می‌توانید درخواست دهید تا شما را جابجا کنند.(جابجایی در حد همون زیرمجموعه ستاد مرزی شماست) برای جابجایی در استان دیگر باید دست کم ۱۲ ماه سابقه خدمتی داشته باشید.

ستاد مرزبانی استان

ستاد مرزبانی بخش های مختلفی دارد شامل : مهندسی، فاوا،نیروی انسانی، مرفوک، قرارگاه که سربازان در هر بخش تقسیم می شوند و معمولا سربازان که سابقه خدمتی بیشتری دارند و تجربه حضور در مرز را دارند ستاد استان خدمت می‌کنند. پیش از تقسیم شدن شما با فرمانده بخش‌هایی که شما در آن تخصص دارید صحبت کنید در صورت نداشتن سرباز متخصص، احتمال جذب شما در آن قسمت زیاد است.

مدیریت و پشتیبانی هنگ های مرزی توسط ستاد انجام می شوند و سربازان ابتدا به استان ها جذب می شوند سپس به هنگ ها تقسیم می شوند ، سپس به گروهان‌ ها و بعد از آن به پاسگاه‌های زیر مجموعه هر گروهان.

هنگ مرزی

گروهان‌ها و پاسگاه‌ها زیرمجموعه هنگ مرزی هستند و در قسمت اگر مشکلی به وجود بیاید یا قصد توسعه داشته باشند وظیفه هنگ مرزی هست که اقدامات لازم را انجام دهد.
بنده هم در قسمت فاوا(فناوری اطلاعات) هنگ مرزی مشغول به خدمت هستم. وظیفه ما تعمیر و نگهداری سیستم کامپیوتری و بسیم و ارتباطات رادیویی هنگ و زیرمجموعه هنگ ما هست.

گروهان مرزی

هر گروهان مرزی تعدادی پاسگاه زیر مجموعه خود دارد که توسط گروهان‌ها مدیریت و پشتیبانی می‌شوند.

پاسگاه مرزی

وظیفه پاسگاه های مرزی رصد منطقه اطراف خود است که با کمین و برجک و گشتی که انجام می‌شود صورت می‌پذیرد. خوشبختانه تقریبا تمامی پاسگاه های دوربین دید در شب و رادار را مجهز هستند، از این رو تردد های غیر مجاز تا حد خیلی خوبی کاهش یافته است.

سربازانی که در پاسگاه های تقسیم می شوند با توجه به درجه خود مسئولیت را قبول می کنند، پاسدار باید ۲ ساعت نگهبانی دهد ۴ ساعت استراحت، همین روند تا ۴۵ روز ادامه دارد تا به مرخصی فرستاده شود. که همین به نوبه خود سختی خاص خود را دارد.

مرخصی و حقوق مرزبانی

از آنجایی که مرزبانان شرایط سخت و مسافت بیشتری از شهر ها دور هستند بیشترین حقوق و مرخصی نسبت به سایر سازمان‌های نیروهای مسلح دریافت می‌کنند.

آموزشی بهتر است یا یگان خدمتی؟

همه چیز به روحیات شخصی بستگی دارد، شخصی از تنهایی و سکوت لذت می‌برد و شخصی دیگر گریزان است از تنهایی. اگر سرباز قسمتی شوید و مسئولیتی را بر عهده بگیرید بیشتر اوقات کار شما در ساعت اداری (۷ تا ۱۴ ) تمام می‌شود و در بعد از آن در اختیار خود هستید و نهایتا هفته ای یکبار نگهبانی را برعهده بگیرید.
برای شخص بنده یگان خدمتی خیلی بهتر از آموزشی بوده است.

تجربه شما از یگان خدمتی و آموزشی چه بوده است؟

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
3.3 9 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Aliasghar . Shey

من بچه نیشابورم و میرجاوه خدمت کردم . خیییییلی شرایط سخته ولی خاطرات خییلی خوبی میمونه . م.فق باشید

محمد صادق

من ۴ ماه در منطقه ی مرزی و امنیتی درگیر (۱۷ ماه) خدمت بودم. بعد از آن به پادگانی در وسط تهران رفتم. در هر دو جا هم غیر بومی بودم. مدت سربازی من چه طور حساب می شه؟ آیا بابت اون ۴ ماه خدمت در منطقه ی عملیاتی درگیر کسری شاملم می شه؟